Een handzaam en helder boekje over de Buteyko methode!

Dit boekje is geschreven door Wil Dusch (oud cursist en arts) en Johannes Treuren (Buteyko specialist). Te bestellen via het contactformulier op de website. Als u uw adresgegevens vermeldt en €14,- (€10 plus €4 verzendkosten) overmaakt op rekening NL35INGB0009052012 ten name van J. Treuren te Zutphen wordt het naar u opgestuurd.

Heeft uw kind ademnood?

Of is het onrustig, heeft het vaak buikpijn, en slaapt het moeilijk in? Dan kan het zijn dat een te diepe ademhaling (mond open, duidelijk hoorbare ademhaling, vaak verkouden en snotterig) daar de oorzaak van is!

Op dinsdagdagavond 14 mei, om 20.00 u in het DKW gebouw aan de Leeuweriklaan 19 te Zutphen zal Johannes Treuren, Buteyko specialist, spreken over hoe u als ouder op een eenvoudige manier uw kind kunt helpen aan een betere gezondheid.
Lees verder…

Zo simpel kan het toch niet zijn?

Minder diep ademhalen: meer zuurstof

Johannes Treuren over de Buteyko methode

De Russische arts Buteyko ontdekte in de vorige eeuw dat niet de zuurstofinname, maar het koolzuurgasniveau in ons lichaam bepalend is voor een goede zuurstofvoorziening. Dat inzicht heeft verstrekkende gevolgen voor wat we als een juiste manier van ademen moeten zien: niet diep en krachtig, maar rustig en ontspannen! Lees verder…