Waterstoftherapie met de H2Booster

Waterstof inhalatie therapie, of kortweg waterstof therapie, is sterk in opkomst. En dat heeft een goede reden! Moleculaire waterstof werkt als een zeer sterke antioxidant, het bestrijdt chronische ziekten, het heeft een zeer gunstige invloed op de hersenen, het vertraagt het verouderingsproces van cellen en dus ook de huid, het geeft energie, het hydrateert het lichaam en het verbetert het metabolisme. Om maar een paar dingen te noemen…

Ik wist door het lezen van verschillende publicaties dat deze therapie opmerkelijke resultaten geeft.  Toen ik het apparaat ontdekte dat door Rudolf Penninkhof wordt gemaakt (zie afbeelding hiernaast) heb ik er direct een aangeschaft. Waterstof therapie apparaten zijn meestal zeer prijzig en kosten minimaal €2000,-, dit apparaat was aanmerkelijk goedkoper, nl €650,-.

U kunt dit apparaat bij mij huren, zodat u zelf het effect kan ervaren. Voor veel mensen is die ervaring reden om de H2Booster aan te schaffen. Begrijpelijk, want u komt daarmee in het bezit van één van de krachtigste middelen om uw lichaam een boost te geven!

Hoe is de werking van waterstof te begrijpen?

In een gezond lichaam is er een balans tussen vrije radicalen en antioxidanten. Vrije radicalen zijn oxidanten die celweefsel beschadigen door oxidatie (denk maar aan roestvorming op ijzer, dat is ook een vorm van oxidatie). Anti-oxidanten zijn stoffen die dat proces tegengaan (bepaalde vitamines, mineralen, enzymen en proteïnen). Men spreekt van oxidatieve stress als deze balans verstoord is en de vrije radicalen de overhand krijgen. In deze toestand neemt de kans op allerlei aandoeningen toe, aangezien de vrije radicalen onvoldoende geneutraliseerd worden en de beschadiging van cellen en zelfs van DNA onvoldoende halt wordt toegeroepen.
Men gaat er tegenwoordig van uit dat dit kan leiden tot chronische ziekten zoals diabetes en kanker, cataract (grijze staar), hartkwalen, Alzheimer, reumatische aandoeningen, allerlei ontstekingen, verminderd functioneren van het immuunsysteem, etc. Kortom, tot versnelde veroudering.

Er zijn veel oorzaken te noemen die tot ontstaan van oxidatieve stress leiden. Onze voeding is veelal met pesticiden bewerkt of genetisch gemodificeerd, we krijgen vaak te weinig vitamines binnen, we nuttigen alcohol en roken. De lucht die we inademen is vervuild, we staan constant bloot aan hoogfrequente elektromagnetische straling, we slikken synthetische medicijnen en velen leven onder constante stress door een te druk bestaan. Waterstof zoals geleverd door de H2Booster kan helpen die schade van vrije radicalen teniet te doen. Daarom kan de H2Booster ook baat hebben voor diegenen die geen directe klachten hebben, maar wel hun gezondheid willen versterken. Zo kunnen sporters het gebruiken voor een sneller herstel na inspanning, en kan het ook worden ingezet tegen de effecten van veroudering en (vaak vage) klachten die ontstaan door allerlei vormen van toxiciteit en vervuiling.