Waterstoftherapie met de H2Booster

Waterstof inhalatie therapie, of kortweg waterstof therapie, is sterk in opkomst. En dat heeft een goede reden! Moleculaire waterstof werkt als een zeer sterke antioxidant, het bestrijdt chronische ziekten, het heeft een zeer gunstige invloed op de hersenen, het vertraagt het verouderingsproces van cellen en dus ook de huid, het geeft energie, het hydrateert het lichaam en het verbetert het metabolisme. Om maar een paar dingen te noemen…

Ik wist door het lezen van verschillende publicaties dat deze therapie opmerkelijke resultaten geeft.  Toen ik het apparaat ontdekte dat door Rudolf Penninkhof wordt gemaakt (zie afbeelding hiernaast) heb ik er direct een aangeschaft. Waterstof therapie apparaten zijn meestal zeer prijzig en kosten minimaal €2000,-, dit apparaat was aanmerkelijk goedkoper, nl €650,-. De huidige prijs is overigens €700,-.

U kunt dit apparaat bij mij huren, zodat u zelf het effect kan ervaren. Voor veel mensen is die ervaring reden om de H2Booster aan te schaffen. Begrijpelijk, want u komt daarmee in het bezit van één van de krachtigste middelen om uw lichaam een boost te geven!

Waterstoftherapie h2booster

Hoe is de werking van waterstof te begrijpen?

In een gezond lichaam is er een balans tussen vrije radicalen en antioxidanten. Vrije radicalen zijn oxidanten die celweefsel beschadigen door oxidatie (denk maar aan roestvorming op ijzer, dat is ook een vorm van oxidatie). Anti-oxidanten zijn stoffen die dat proces tegengaan (bepaalde vitamines, mineralen, enzymen en proteïnen). Men spreekt van oxidatieve stress als deze balans verstoord is en de vrije radicalen de overhand krijgen. In deze toestand neemt de kans op allerlei aandoeningen toe, aangezien de vrije radicalen onvoldoende geneutraliseerd worden en de beschadiging van cellen en zelfs van DNA onvoldoende halt wordt toegeroepen.
Men gaat er tegenwoordig van uit dat dit kan leiden tot chronische ziekten zoals diabetes en kanker, cataract (grijze staar), hartkwalen, Alzheimer, reumatische aandoeningen, allerlei ontstekingen, verminderd functioneren van het immuunsysteem, etc. Kortom, tot versnelde veroudering.

Er zijn veel oorzaken te noemen die tot ontstaan van oxidatieve stress leiden. Onze voeding is veelal met pesticiden bewerkt of genetisch gemodificeerd, we krijgen vaak te weinig vitamines binnen, we nuttigen alcohol en roken. De lucht die we inademen is vervuild, we staan constant bloot aan hoogfrequente elektromagnetische straling, we slikken synthetische medicijnen en velen leven onder constante stress door een te druk bestaan. Waterstof zoals geleverd door de H2Booster kan helpen die schade van vrije radicalen teniet te doen. Daarom kan de H2Booster ook baat hebben voor diegenen die geen directe klachten hebben, maar wel hun gezondheid willen versterken. Zo kunnen sporters het gebruiken voor een sneller herstel na inspanning, en kan het ook worden ingezet tegen de effecten van veroudering en (vaak vage) klachten die ontstaan door allerlei vormen van toxiciteit en vervuiling.

Het verversen van de Booster na 200 gebruiksuren

In de video leg ik uit hoe je de Booster moet verversen. Ik noem daarbij dat ik anders omga met het tussentijds verversen van de twee plastic flessen dan Rudolf Penninckhof, de maker van het apparaat. Voor de volledigheid noem ik hier hetgeen hij aanraadt.

Het is verstandig om voor het bijvullen van de Booster (wanneer het waterpeil in de buurt van het onderste streepje komt) eerst het water uit het stalen flesje te gebruiken, en daarna zowel dit flesje als de Booster voor zover nodig bij te vullen met vers gedestilleerd of gedeminiraliseerd water. Natronloog dat in het flesje terecht is gekomen komt daardoor weer in de Booster terecht, en je checkt ook of het waterpeil in het stalen flesje nog in orde is. Dat is in ieder geval aan te raden.

Je kunt nog een stap verder gaan, en hetzelfde doen met de plastic fles die tussen het stalen flesje en de plastic aftapfles zit. Wanneer de Booster bijgevuld moet worden gebruik je daarvoor eerst het water uit het stalen flesje en vult het daarna verder aan met water uit die plastic fles. Omdat de hoeveelheid uit die fles teveel is voor het bijvullen van de Booster, zou je die apart kunnen bewaren, zodat je dat water voor volgende keren dat het apparaat bijgevuld moet worden kunt gebruiken. De lege plastic fles vul je vervolgens met het water uit de plastic aftapfles, die je weer vult met vers gedestilleerd of gedeminiraliseerd water. De belangrijkste reden om dit te doen is dat het water in de plastic flessen op deze manier regelmatig wordt ververst, zonder dat je daarvoor liters extra water nodig hebt. Iets dat ik niet zo belangrijk vind, maar waar vast iets voor te zeggen is!