Boeken over Buteyko

Buteyko je ademhaling in balans

Dit boekje is ontstaan doordat Wil Dusch (arts) na het volgen van een cursus zo enthousiast was over de resultaten die hij ermee behaalde dat hij wilde helpen om de Buteyko methode meer bekendheid te geven. Wil toont op een duidelijke en begrijpelijke manier aan dat het bij de Buteyko methode niet gaat om een alternatieve methode, maar om verdere ontwikkeling van de reguliere geneeskunde. Een handzaam en helder boekje, dat tijdens lezingen en cursusbijeenkomsten te verkrijgen is voor €10,-. Bestellen kan ook, door opgave via het contactformulier op deze website. Wanneer u uw adresgegevens vermeldt en €14,- (€10 en €4 verzendkosten) overmaakt naar rek NL35INGB0009052012 t.n.v. J. Treuren Zutphen wordt het naar u opgestuurd.

Leef gezond, adem rustig

Geschreven door Masha Anthonissen-Kotousova, een leerling van professor Buteyko, die sinds 1998 de Buteyko methode in Nederland bekendheid geeft. Haar boekje geeft een helder en uitvoerig beeld van de Buteyko methode.

Te bestellen bij de boekhandel, kosten € 10,-

Adem minder genees jezelf

Geschreven door Arend Hoiting, een Buteyko specialist die de Buteyko methode in 2010 leerde kennen. Wat zijn boekje bijzonder maakt is dat hij op het moment dat hij de Buteyko methode leerde kennen ernstig ziek was (extreem hoge bloeddruk, dichtgeslibde aderen op de hartspier en andere klachten) en door de Buteyko methode geheel is hersteld. Hij heeft zelfs met een dichtgeplakte mond een bergetappe van de Tour de France (hij is een enthousiaste sportfietser) gereden! Het enthousiasme spat ervan af!

Te bestellen bij www.boekscout.nl, kosten € 18,- (gratis verzending)

Leven zonder astma

De schrijver, Dr. Andrey Novozhilov M.D., is de hoofdmedicus van de Buteyko kliniek in Moskou. Hij geeft een heldere medische uitleg over de Buteyko methode en gaat uitgebreid in op hoe om te gaan met medicatie in combinatie met de Buteyko methode.

Te bestellen bij www.albeweging.nl, kosten € 22,- en € 4,25 voor verzending

Leven zonder astma dankzij de Buteyko Methode

Geschreven door Dick Kuiper, die de Buteyko methode in Nieuw Zeeland leerde kennen. Zijn beschrijving van de verschillende wetenschappelijke onderzoeken en de reacties daarop vanuit het medisch establishment zijn zeer de moeite waard!

Te bestellen bij de boekhandel, kosten € 17,50